skip to Main Content
Welke Maat Waterontharder Heeft U Nodig?

Welke maat waterontharder heeft u nodig?

Inmiddels bent u waarschijnlijk bekend met de voordelen die een waterverzachter kan bieden. Je water zal beter geschikt zijn om te drinken, koken en te baden als zijn “harde” minerale inhoud is uitgefilterd. Maar je moet ook bekend zijn met de verschillende opties die je hebt bij het kiezen van een waterontharder. Zoals u zult ontdekken, is de selectie van waterontharders niet een one-size-fits-all-proces. Dit is wat u moet weten als u bedenkt welk formaat waterontharder geschikt is voor uw huis.

Leer je granen kennen

 
Allereerst moet je bepalen hoe hard je water is. Als industriestandaard wordt het magnesium- en calciumgehalte van water gemeten in granen per gallon (GPG). Als u stadswater gebruikt, kunt u meestal de waterafdeling bellen om het GPG-niveau te krijgen. Anders kun je een doe-het-zelftestkit voor waterkwaliteit kopen, die verkrijgbaar is bij veel winkels voor thuisverbetering. Als om wat voor reden dan ook het niveau van de waterhardheid wordt weergegeven in milligram per liter in plaats van in graangewassen per gallon, deel je het resultaat eenvoudig door 17.1 om je GPG-nummer te krijgen.

Hoeveel water gebruik je?

U moet dan berekenen hoeveel water er in uw huishouden wordt gebruikt. Bekijk uw waterrekeningen en probeer uw gemiddelde wekelijkse watergebruik te bepalen. Als dit niet helpt, of als u uw waterrekening niet bij de hand hebt, moet u ervan uitgaan dat elke persoon in uw huis verantwoordelijk is voor 75 liter per dag. Een gezin met vier personen zou bijvoorbeeld dagelijks naar schatting 300 liter water gebruiken. Verdeel vervolgens het dagelijkse gallonverbruik met de graankorrels van uw water per gallon om uw dagelijkse verzachtingsvereiste te vinden.
Als u eenmaal het aantal korrels per dag hebt dat uw ontharder gaat verwijderen, vermenigvuldigt u dit met zeven voor uw wekelijkse verzachtingsvereiste. U hebt dit weeknummer nodig, omdat waterontharders meestal zijn ontworpen om elke zeven dagen te regenereren. Dit regeneratieproces is de reden waarom u verzachterzout nodig hebt, voor de goede orde – de harskralen in uw onthardertank verzamelen hard mineraalgehalte, maar moeten uiteindelijk worden gespoeld en “herladen” door een natrium-zware pekeloplossing.

Maximale capaciteit versus efficiënte capaciteit

en te baden

Met uw wekelijkse verzachtingsvereiste kunt u beginnen met kijken naar de verschillende capaciteit van de waterontharder. Wanneer u naar verschillende verzachters kijkt, ziet u lijsten voor de grootte (in kubieke voet) van het harsblok en / of maximale graantelling (per regeneratiecyclus). Houd er echter rekening mee dat het maximale aantal korrels niet het hele verhaal vertelt. De maximale instelling gaat sneller door zachter zout, wat kan oplopen tot meer uitgegeven geld in de loop van de tijd. Het is beter om een ​​korrelinstelling te vinden die de efficiëntie optimaliseert. Dit is meestal een graantelling van ongeveer 60-75% van de maximale graantelling, die kan worden geprogrammeerd met de bedieningseenheid van de ontharder.

Conclusie

Grootte is in veel dingen van belang en waterontharders zijn er één van. Het kiezen van de juiste maat waterontharders zal op veel manieren zeker veel bijdragen, en zonder twijfel zal het u betere resultaten opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top